Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко запідозрили в застарілому світогляді

П'ятниця, 5 червня 2009, 11:12

У рамках програми з покращення міжнародного іміджу України уряд має намір провести інформаційну кампанію, метою якої стане створення в очах міжнародного співтовариства образу України як надійного і передбачуваного партнера.

Текст відповідної програми, прийнятої кабміном у середу, наводить у п'ятницю газета Комерсант-Україна.

Для покращення іміджу вирішено збільшити кількість позитивних публікацій про Україну в закордонних ЗМІ, створити сайти, провести презентаційні заходи, семінари і круглі столи, видавати матеріали й організовувати прес-тури для іноземних журналістів.

На фінансування цих заходів планується витратити в цілому 232 млн грн (64,7 млн грн – у поточному році). При цьому 197,6 млн грн планується виділити з держбюджету, а інші кошти підуть з місцевих бюджетів.

Половина запланованої суми (116 млн грн) має бути витрачена на те, щоб представити Україну "європейською країною, у якій відбуваються демократичні перетворення".

Особливу ставку в цьому питанні Кабмін робить на телерадіомовлення. Зокрема, МЗС і Держкомтелерадіо одержать понад 80 млн грн, які мають бути направлені на забезпечення закордонних трансляціий, закупівлю і створення програм на телеканалі Всесвітньої служби "Українське телебачення і радіомовлення" (УТР).

У той же час депутати критично оцінюють програму.

"Телеканал, що люди не дивляться, нічого не зможе зробити навіть з такими величезними грошима", – заявив гендиректор ICTV Олександр Богуцький. На його думку, більш ефективним вкладенням коштів стало би фінансування телеканалу, який вже має міжнародну аудиторію.

Голова парламентського підкомітету з питань телебачення і радіомовлення, "регіоналка" Олена Бондаренко сумнівається в ефективності запропонованих Кабміном заходів.

"Звичайно такими питаннями займаються чиновники з застарілим світоглядом", – заявила Бондаренко. Вона нагадала, що заплановані в 2009 році заходи, пов'язані з інформуванням населення з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, на сьогоднішній день не виконуються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...