Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко проблеми з прогнозами

Вівторок, 9 червня 2009, 11:59

Кабінет міністрів не має змоги внести на поточному пленарному тижні зміни щодо основ бюджетної політики на наступний рік.

Про це на погоджувальній раді у вівторок повідомив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

За його словами, проблема пов'язана з неможливістю вирахувати і спрогнозувати основні макроекономічні показники.

"Щодо основ бюджетної політики, то очевидно, що на цьому тижні вони не можуть розглядатися, бо ще не сформована остаточна позиція уряду, оскільки є серйозні проблеми з прогнозом макроекономічних показників", - пояснив Крупко.

Він нагадав, що міжнародні фінансові організації останнім часом переглянули прогнози розвитку світової економіки на найближчий період "і це теж створює додаткові проблеми для уряду".

"Сподіваюся, що на одному з найближчих засідань уряду будуть розглянуті прогнозні показники, і уряд визначиться з підходами щодо бюджету на наступний рік", - зауважив міністр.

За словами Крупка, принциповим для формування бюджету є прийняття бюджетного кодексу, при цьому він висловив сподівання, що урядові зміни, які передбачають перерозподіл коштів на користь місцевих бюджетів, будуть підтримані парламентом.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував на поточному тижні розглянути бюджетний кодекс з тим, щоб на наступний тиждень "запропонувати уряду розглянути основні напрямки бюджетної політики".

"Це не означає, що ми вже приймаємо бюджет, але підходи і основні тенденції ми повинні окреслити", - пояснив Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...