Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко став доктором разом з Качинським і Адамкусом

Середа, 1 липня 2009, 16:17

Президенту Віктору Ющенку присвоєно ступінь почесного доктора Люблінського католицького університету імені Івана Павла ІІ.

Нагороду вручено у рамках відзначення 440-річчя Люблінської унії.

Таким чином університетська Рада відзначила успіхи у політичній і професійній діяльності Віктора Ющенка, його внесок у розвиток Української держави та міжнародних відносин.

Зокрема було відзначено "його роботу на посаді Голови НБУ, досягнення як прем'єр-міністра, який здобув популярність серед українців, а також перемогу на президентських виборах 2004 року, що привела Україну до демократичних цінностей та зорієнтувала до Європейського Союзу", повідомляє прес-служба президента.

Також відзначено активні зусилля президента, спрямовані на розвиток українсько-польських відносин та, зокрема, досягнення історичного примирення між двома народами.

Ющенко подякував за велику честь – присвоєння звання почесного доктора університету.

"Я високо ціную політику порозуміння і все робитиму для того, щоб з кожним днем наші відносини з братами поляками, з нашими сусідами міцніли, розвивалися, бо істинно не може бути незалежної вільної Польщі без незалежної вільної України", – сказав Ющенко.

Звання почесних докторів Люблінського католицького університету також було присвоєно президентові Польщі Леху Качинському, президентові Литви Валдасу Адамкусу та екс-Голові парламенту Білорусі Станіславу Шушкевичу, а також президентам Латвії й Естонії, які були представлені Послами своїх держав.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...