Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Успіхи Ради "перекреслені домінуванням політики", а Ющенко не має підтримки

Понеділок, 13 липня 2009, 13:35

Парламент протягом останньої сесії був радше майданчиком для ведення "політичної дискусії", а не органом ухвалення оптимальних рішень, констатує віце-спікер Микола Томенко.

Про це він заявив під час прес-конференції у парламенті у понеділок, підбиваючи попередні підсумки 4 сесії Верховної Ради 6 скликання, повідомляє його прес-служба.

Томенко зазначив, що з початку сесії, яка розпочалася 3 лютого, тобто за майже півроку, відбулося 61 пленарне засідання і було ухвалено в цілому 185 законів.

Серед цих законів: за поданням депутатів – 87, за поданням Кабінету міністрів – 83, за поданням президента – 15.

"Така статистика, зокрема, свідчить про те, що в цей період стало цілком очевидним, що президент не має підтримки у парламенті та перестав бути реальним суб’єктом законодавчого процесу", - вважає Томенко.

Так, президент протягом 4 сесії заветував 13 законопроектів, 10 із яких були повторно ухвалені з подоланням вето президента.

Щодо законодавчої діяльності Кабінету міністрів в цей період, то вона дещо зменшилася, зазначив віце-спікер.

"Якщо ж брати весь період діяльності ВР 6 скликання, то законопроектів КМУ ухвалено більше, ніж законопроектів народних депутатів у відповідному співвідношенні 171 до 147", - зазначив Томенко.

"Це пояснюється тим, що уряд та коаліція, заради ухвалення передовсім антикризових законопроектів, йшли на компроміс і реєстрували законопроекти, подані народними депутатами різних фракцій. Це, з одного боку, скорочувало процедуру подання закону, а, з іншого, також давало змогу домовлятися з опозицією", - додав депутат він.

Найбільш непродуктивним та конфліктним у роботі парламенту, за словами віце-спікера, став липень. За даними Томенка, за цей період було розглянуто 14 законопроектів, а ухвалено в цілому лише один.

"В цілому, 4 сесія Верховної Ради України мала певні успіхи в законодавчій діяльності, які здебільшого були перекреслені домінуванням політики та передвиборчої діяльності в контексті майбутньої президентської кампанії", - підсумував віце-спікер.

"Тому парламент діяв радше як інститут ведення політичної дискусії, а не ухвалення оптимальних рішень", - констатував Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...