Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща хоче бачити президентом жінку

Четвер, 9 липня 2009, 13:21

Дружина колишнього президента Польщі Йоланта Квасневська має найбільші шанси стати главою польської держави в 2010 році.

Про це свідчать дані опитування PBS DGA та видання Gazetа Wyborczа, згідно з якими, лише Квасневська має шанс разом з главою уряду Дональдом Туском набрати більше 20% голосів у першому турі виборів.

У другому турі за 54-річну Квасневську готові проголосувати 57% виборців, в той час як за чинного прем’єра - лише 43%.

Згідно з опитуванням, інші кандидати не мають шансів виграти вибори у 52-річного Туска.

У разі виходу в другий тур із засновником "Громадянської платформи", яку зараз очолює прем’єр, Анджеєм Олєховським Туск виграє зі співвідношенням 59% до 42%, з Влодзімежем Цімошевичем - 61% до 39%.

Нинішній Президент Лех Качинський, якому Туск програв вибори у другому турі в 2005 році, у виборах наступного року може розраховувати лише на 29% голосів проти 71% за прем’єра.

Квасневська назвала "приємними" результати опитування, зауваживши, що не планує брати участь у виборах.

Туск заявляє, що не переживає через високий рейтинг дружини Олександра Квасневського, який був президентом Польщі з 1995 по 2005 рік.

"Це миле топтання по п’ятах", - сказав Туск жартома журналістам.

Як відомо на виборах восени 2005 року Качинський, незважаючи на програш у першому турі Туску, в другому зумів набрати більше голосів. За нього проголосували 54% виборців, за Туска - 46%.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування