Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка пояснили, якими позиками Пенсійний фонд виконав план

Вівторок, 4 серпня 2009, 15:32

Пенсійний фонд виконав планові показники завдяки урядовим позикам з держбюджету.

Про це йдеться в аналітичній записці секретаріату президента щодо фінансового стану Пенсійного фонду.

На покриття дефіциту фонд отримав з бюджету позики у сумі 20 млрд. грн., а погасив, враховуючи залишок боргу попереднього року (1,3 млрд. грн.) - 11,5 млрд. грн.

Станом на 1 серпня 2009 року його заборгованість перед держбюджетом за отримані позички складає 9,8 млрд. грн., заявляють в секретаріаті.

Крім того, планові показники дохідної та видаткової частин бюджету за січень-липень 2009 року, за якими звітує Пенсійний фонд, суттєво змінені порівняно з тими, що були надані ним у березні 2009 року.

Так, плановий показник загальної суми доходів зменшено з 88 085 млн. до 80 879 млн. грн. (8,2%), власних доходів з 60 338 млн. до 53 502 млн. грн. (11,3%), загальної суми видатків збільшено з 94 280 до 94 999 млн. грн. (0,8%).

Зазначені зміни дали можливість Пенсійному фонду відрапортувати про виконання планових показників.

Проте, виходячи з планових показників, які було надано раніше, невиконання становило б за загальною сумою доходів – 4,6%, за власними доходами – 6,1%.

Секретаріат відзначає, що за січень-липень залишок коштів бюджету Пенсійного фонду на кінець звітного періоду зменшився більше ніж у 3 рази. Це є критичним з огляду на те, що в бюджеті фонду не передбачено резерву для поточних потреб.

Не спостерігається очікуваного зменшення недоїмки Пенсійного фонду. Продовжує зростати заборгованість із зарплати. За січень-червень поточного року заборгованість зросла в 1,4 рази.

З моменту затвердження не дотримувався графік погашення у 2009 році заборгованості зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Таким чином, виконання бюджету Пенсійного фонду було б неможливим без надання позичок з боку уряду, констатують в секретаріаті президента.

Раніше Пенсійний фонд прозвітував про виконання планових показників за січень-липень 2009 року на 103,9%.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування