Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатор натравив прокуратуру на ДАІ через надприбутки

Середа, 5 серпня 2009, 17:05

Тернопільський губернатор Юрій Чижмарь просить прокуратуру перевірити роботу обласного управління Державтоінспекції.

Приводом звернення стали виявлені у Теребовлянському райвідділі ДАІ порушення на 500 тис. грн, повідомляє УНІАН.

Зокрема, на початку 2008 року представники АТП, установ та організацій отримували листи від Теребовлянського райвідділу ДАІ, в яких зазначався перелік документів, необхідних для пред’явлення при технічному огляді, вартість послуг, а також рахунки, на які необхідно спрямувати кошти за надані послуги.

У числі зазначених рахунків було вказано й рахунок одного з приватних підприємців, який, не маючи повноважень та відповідного обладнання, проводив перевірку технічного стану транспортних засобів.

За даними губернатора, загалом підприємець отримав 500 тис. грн., за цим фактом уже порушено кримінальну справу.

"Це дає підстави робити висновок про те, що службові особи районного ДАІ через підконтрольного підприємця легалізовували кошти, одержані незаконним шляхом", – вважає Чижмарь.

Він закликав прокуратуру насамперед перевірити Тернопільське та Лановецьке МРЕВ, на роботу яких також скаржились люди.

Крім того, Чижмарь зауважив, що вартість технічного огляду автомобілів на Тернопільщині є удвічі вищою, ніж у сусідній Івано-Франківській області.

"За висновками управління з ціноутворення виявилося, що рентабельність по деяких послугах, які надавалися ДАІ громадянам області, становить 400%. Очевидно, що ці порушення є системними...", – сказав Чижмарь.

Він звернувся до працівників прокуратури з проханням перевірити також обгрунтованість тарифів на проходження техогляду авто в області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...