Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко відчувають цукрову змову

Четвер, 6 серпня 2009, 17:28

Міністр економіки Богдан Данилишин допускає наявність цінової змови між виробниками цукру.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "День", повідомляють Українські новини.

"Я думаю, що на ринку цукру існує змова між цукровими заводами, щоб за допомогою цінової політики забезпечити свої економічні інтереси", - зазначив міністр.

Він додав, що Мінекономіки неодноразово зверталося в Міністерство аграрної політики й в Антимонопольний комітет із проханням забезпечити проведення товарних інтервенцій на ринку цукру.

Разом з тим міністерство розробляє заходи для стимулювання вирощування цукрового буряку й виробництва цукру, у тому числі й за допомогою здешевлення кредитів для цукрових заводів.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує стабілізацію цін на цукор найближчим часом.

Антимонопольний комітет досліджує діяльність оптових торговців цукром і торговельними мережами, що здійснюють його роздрібну реалізацію, у зв'язку з підвищенням цін на цукор.

Депутат Верховної Ради Віктор Слаута звинувачує уряд у реалізації цукру з державного продовольчого резерву за заниженими цінами комерційним структурам, які близькі Кабміну.

У червні 2009 року імпорт цукру збільшився в 391,7 разу, або на 14,455 тис. тонн порівняно з червнем 2008 року до 14,492 тис. тонн на 6,464 млн. доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування