Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" переконані, що ЦВК не страйкуватиме

Четвер, 1 жовтня 2009, 22:30

Не заміна члена ЦВК Анатолія Писаренка "не може перекреслити результати виборів".

Про це в ефірі 5 каналу заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів), коментуючи ситуацію, що склалася у зв’язку з досягненням цим членом ЦВК граничного віку перебування на державній службі.

Він наголосив, що президента обирає народ, а фунція ЦВК – "точно віддзеркалити волевиявлення".

Водночас регіонал вважає, що рішення ЦВК, у яких брався до уваги його голос, можуть бути оскаржені.

"Є людина, яка не може перебувати на державній службі і подання президента на звільнення своєчасно подане. На жаль, сформована політична більшість не бажає розглядати це питання", - сказав він.

"Якщо не буде вчасно вирішено питання з цим членом комісії, звичайно буде підстава оскаржувати ті рішення, у яких його голос брався до уваги", - заявив Лавринович.

Перший віце-спікер сподівається що всі "реальні претенденти на посаду голови держави зрозуміють необхідність ухвалення цього рішення (зміна члена ЦВК)".

Регіонал вважає, що це рішення має бути ухвалено, щоб "це питання не використовувалося як спеціальна зброя, що у разі якщо у нас буде негативний результат, то ми обов’язково оскаржимо рішення ЦВК, у тому числі і фінальне".

Він наголосив, що у випадку проведення позачергових парламентських виборів немає підстав змінювати склад ЦВК, оскільки вони обираються на визначений термін.

Також Лавринович вважає, що "представники Блоку Литвина можуть цілком правомірно претендувати, щоб саме їх представника призначили до складу комісії" замість Писаренка.

Коментуючи заяви голови ЦВК Володимира Шаповала, який не виключає, що після першого туру виборів президента частина членів ЦВК можуть не вийти на роботу і це стане причиною блокування роботи ЦВК, Лавринович сказав: "Можливі різні сценарії, у тому числі й такий".

"Ми повинні були б вже перехворіти такими екстремальними підходами, які почали демонструватися з 2004 року", - вважає він.

"Багато з тих людей, які задумували, виконували ці технології, мають зробити висновки щодо закінчення таких технологій. Вони ніколи не давали позитивного результату для тих, хто їх застосовував", - наголосив Лавринович, додавши, що "ми не будемо мати страйку в ЦВК".

Він нагадав, що згідно з новою редакцією закону про вибори, дільничні виборчі комісії формуються без обмеження чисельності усіма кандидатами, але рішення приймаються більшістю від присутніх на засіданні комісії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...