Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати врахували думку Ющенка про вибори

Середа, 4 листопада 2009, 14:44

Верховна Рада прийняла за основу проект змін до закону вибори президента.

Депутати 227 голосами підтримали президентські поправки до закону.

Законопроект містить низку статей щодо уточнення списку виборців та допуску спостерігачів.

Також проектом передбачається, що грошова застава повертається партії, яка висунула кандидата на пост президента , чи самому кандидату , якщо він отримав не менше семи відсотків голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Прездент пропонує заборонити участь у передвиборній агітації іноземцям та особам без громадянства, у тому числі через журналістську діяльність чи у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки кандидата.

В частині складання й уточнення списків виборців та процедури (строків) оскарження неточностей у них пропонується, щоб скарги можна було подати не пізніше ніж за 3 дні до голосування і їх розглядали невідкладно, але не пізніше ніж за 2 дні до голосування. Вже за 2 дні до виборів вносити зміни можна лише за рішенням суду.

Також президент пропонує формувати виборчі дільниці не за 60 днів до виборів, а за 45.

Виборчі дільниці утворюються з кількістю виборців від п'ятдесяти до двох тисяч п'ятисот осіб , а не трьох тисяч осіб.

До складу дільничної виборчої комісії спеціальної виборчої дільниці не можуть входити працівники відповідного закладу або установи, пропонує президент.

"Кожен кандидат на пост Президента, кандидатури від якого включені до складу дільничних виборчих комісій, має право на пропорційну частку кожної категорії керівних посад у дільничних виборчих комісіях", - йдеться в проекті.

Також президент пропонує внести до тексту закону доповнення, що "у день голосування та під час повторного голосування, при підрахунку голосів виборчі комісії є повноважним за умови присутності більше половини складу цієї комісії".

Вигнати з засідання комісії ту чи іншу особу можна лише 23 голосів.

Громадян, які під час виборів знаходяться закордоном, пропонується включати до списку виборців на відповідній закордонній виборчій дільниці на підставі їхніх заяв, без обов’язкового консульського обліку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...