Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США поділяться з українцями вакциною

П'ятниця, 6 листопада 2009, 18:37

США планують надати Україні частину свого національного резерву вакцини проти грипу А/H1N1.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

"Намагаючись зупинити розповсюдження планетою пандемії грипу, що викликається вірусом H1N1, Сполучені Штати планують надати 10 відсотків свого національного резерву вакцини проти H1N1, як тільки вона стане доступною, спеціальній ініціативі з вакцинації під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я", - йдеться у повідомленні.

"Американський дар для ВООЗ, що дорівнюватиме 25 мільйонам доз вакцини, матиме комерційну вартість приблизно 10 мільйонів доларів", - наголосили у посольстві.

"У рамках першої фази цієї ініціативи 930 тисяч доз вакцини мають надійти, на початку грудня 2009 року, до України", - зазначається у повідомленні.

"Дотримуючись плану супроводити цей дар широким спектром заходів із безпечної доставки і застосування вакцини, уряд США буде найближчим часом тісно співпрацювати з урядом України у визначенні потреб і узгодженні пакету засобів та технічної підтримки вакцинації", - заявили в дипустанові.

У повідомленні зазначено, що "згідно нормативів і запитів уряду України, уряд США готовий надати супровідні матеріали для щеплень, такі як шприци, голки та пакунки для безпечного знешкодження використаних засобів".

Також США готові "технічно сприяти плануванню імунізації, логістиці, транспортуванню вакцини, провести тренінги для медперсоналу і підготувати інформаційні матеріали на підтримку кампанії щеплення".

"США виходять з того, що доступ до вакцини проти H1N1 стримає розповсюдження вірусу і допоможе зберегти життя, а тому готові надати активну і вчасну підтримку урядові України у боротьбі із цією глобальною загрозою людському здоров’ю", - йдеться у повідомленні.

У посольстві заявили, що "США також готові допомагати Україні під час цього спалаху епідемії через програму зменшення бактеріологічної загрози".

"Програма зменшення бактеріологічної загрози співпрацює із Міністерством охорони здоров’я, Державним комітетом ветеринарної медицини та Академією аграрних наук у протидії таким специфічним загрозам здоров’ю, як вірус H1N1", - йдеться у повідомленні.

"За цією програмою американська сторона продовжує співпрацювати з колегами з Центральної санепідемстанції під час нинішнього спалаху H1N1 і запропонувала технічну та матеріальну підтримку", - повідомили у дипустанові.

Зокрема, США пропонує українській ЦСЕС "обладнання і розхідні тестові матеріали для поліпшення її діагностичних можливостей і здатності реагувати на нинішню ситуацію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування