У Медведька запевняють, що зі "справою педофілів" усе за планом

Вівторок, 8 грудня 2009, 09:39

У Генпрокуратурі відкидають звинувачення в затягуванні розслідування у "справі педофілів", висловлені депутатом Григорієм Омельченком.

"Сказане Омельченком дуже далеке від істини", - сказав заступник генпрокурора Віталій Щоткін газеті "Сегодня".

"Слідство у справі продовжується у нормальному режимі, за затвердженим планом, і єдине, у чому ми зазнаємо певних труднощів - не завжди вдається знайти спільну мову з Оленою Полюхович та її адвокатом", - повідомив він.

"Вони (мати постраждалих дітей і її адвокат) вважають зайвими низку необхідних слідчих дій - додаткових допитів, психологічних та інших експертиз... При такому ставленні закінчити розслідування за півтора місяці, як би комусь не хотілося, неможливо", - сказав Щоткін.

"Олена сама просила передати справу з міліції в прокуратуру, а тепер незадоволена, що її і дітей запитують те, про що вони вже давали свідчення слідчим МВС. Але ми ж не можемо спиратися лише на ті дані, які були добуті раніше міліцією", - пояснив він.

Раніше Омельченко звинуватив представників міліції та ГПУ у "гальмуванні" розслідування "справи педофілів", фігурантами в якій називаються депутати БЮТ. За його словами, зібраних доказів досить для утримання фігурантів під вартою.

"У так званій "справі педофілів" правоохоронні органи керуються не законом, а політичними уподобаннями, роблячи все, щоб до президентських виборів вона не була розслідувана", - сказав Омельченко і "Сегодня".

"Спершу відомство Юрія Луценка тягнуло слідство, тепер це роблять підлеглі Олександра Медведька. Якщо нічого не зміниться, буду змушений піти на розголошення оперативних даних, у тому числі конфіденційного характеру і з грифом "Цілком таємно", - наголосив він.

Омельченко каже, що справу можна було розслідувати за півтора місяці, якби до неї не були причетні політики.

За його словами, до названого батька жертв педофілів Дмитрі Полюховича слідство ставиться строго, запроторивши в СІЗО, а до підозрюваних у таких же розпусних діях нардепів - надто лояльно.

Омельченко також стверджує, що на Олену Полюхович чиниться тиск із метою психологічно зламати її, зробити "не зовсім адекватною" в очах громадськості.

Він заявив, що буде ініціювати закрите засідання РНБО за участю президента, голови МВС Юрія Луценка, генпрокурора Олександра Медведька, щоб "справу педофілів" не "зам'яли" остаточно.

За його словами, багато що проясниться 17 січня 2010 року, коли в Полюховича спливе термін утримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування