Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БІЛОКОНЬ: "НЕ БУЛО ЖОДНОЇ КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ"

Вівторок, 16 березня 2010, 09:08

Екс-глава МВС Микола Білоконь стверджує, що проти нього в 2005 році не було порушено жодної справи і його не шукав Інтерпол.

"Не було ні однієї кримінальної справи! Усе це брехня", - заявив він в інтерв'ю газеті "Сегодня", реагуючи на зауваження, що проти нього в 2005 році, коли він утік до Росії, порушили низку кримінальних справ.

"Для того щоб порушити хоча б одну з них, потрібно було мати докази. А їх не було і не могло бути. Мене свого часу ще Леонід Кучма попереджав: "У тебе така посада, що ти повинен бути чистіший за дружину Цезаря!" І я це запам'ятав", - сказав Білоконь.

"Крім того, працювати з документами мене свого часу навчив майбутній мій заступник, генерал міліції Михайло Васильович Корнієнко...", - додав він.

Білоконь також стверджує, що Інтерпол його не шукав: "Уявіть собі, не шукав".

"Я навіть зустрічався з керівниками цієї організації (Інтерполу). Вони мені сказали, що українські колеги їх наполегливо просили оголосити мене в міжнародний розшук. Але документів ніяких не надали. А порушувати закон в Інтерполі відмовилися", - заявив екс-голова МВС.

Він підтвердив, що в 2005 році спілкувався телефоном зі своїм наступником на посаді голови МВС Юрієм Луценком.

"Так. Він мені дзвонив. Я щойно вийшов з лікарні. І тут дзвінок... Претензій він мені не пред'являв. Запитав, чи планую я повертатися додому. Побажав одужання й усе. Думаю, що він просто повинен був відзвітуватися в секретаріаті президента про пророблену роботу. Ось і подзвонив", - сказав Білоконь.

Він стверджує, що під час "помаранчевої революції" у 2004 році діяв за законом, а звинувачення в намірі "розігнати Майдан" і розв'язати громадянську війну – "популізм": війська до столиці тоді не дісталися, хоча й були приведені в боєздатність.

"Ви ж розумієте, що всі ці звинувачення не більш ніж популізм. Це були навчання", - сказав Білоконь, додавши, що тодішній командувач Внутрішніми військами Сергій Попков прийняв рішення про навчання за власною ініціативою, хоч і "за узгодженням" з екс-головою МВС, – і Генпрокуратура не знайшла в тому порушень.

За словами Білоконя, наказом №571, який нібито рекомендував міліціонерам тиснути на опозицію в 2004-му, Білоконь "розпорядився забезпечити охорону безпеки всіх кандидатів у президенти", так "належало за законом, і все".

На запитання про обвинувачення у відмиванні 11 млн. грн. з бюджету через приватну фірму, Білоконь заявив: "Це підприємство будувало будинки для співробітників міліції, і потім новий міністр Юрій Луценко ці об'єкти приймав. З того часу він про 11 мільйонів говорити перестав".

Він також спростував, що незаконно отримував щомісячну пенсію в розмірі 14 тис. грн. і будував дачі по всій Україні.

"Це (дачі) в мене хвора тема. "Помаранчеві" до неї причепилися тому, що свого часу я вирішив побудувати міні-готелі для відпочинку співробітників ОВС", - пояснив Білоконь.

За його словами, щоб побудувати будинок у Пущі-Водиці він "брав кредит – 120 тисяч доларів", документи на нього "у повному порядку": "Але напередодні останніх президентських виборів Верховний Суд абсолютно незаконно вирішив цей будинок у мене відібрати... він сподобався одному з уже колишніх керівників Кабміну".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...