Лозінський проситься до іншої камери

Субота, 6 березня 2010, 10:34

Екс-депутата Віктора Лозінського, звинуваченого у вбивстві, за рішенням суду переведено до Лук'янівського СІЗО-13.

Про це "Сегодня" повідомив начальник Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Дегтярьов.

"Хоча Лозінський посилається на 63-у статтю Конституції, яка дає право не свідчити проти себе, свідчення він все-таки дає і робота з ними проводиться", - сказав він.

За словами персоналу ізолятора, скарг "на життя-буття і їжу у "діда Лук'яна" він не висловлює, але попросив перевести його до іншої камери (нібито занадто велика).

Лозінського поміщено не до одиночної, а до загальної камери на 8-10 осіб.

Дегтярьов також розповів, що основні експертизи, призначені слідством у справі Лозінського, проведені, в додаткових експертизах немає потреби.

Водночас він відмовився повідомити, чи називає екс-депутат тих, хто допомагав йому переховуватися всі 8 місяців, поки йшов розшук, пославшись на таємницю слідства.

На питання, чи дозволять Лозінському привітати дружину з 8 Березня, наприклад, по телефону, Дегтярьов відповів негативно: правила перебування в СІЗО таку послугу не передбачають.

Але якщо колишній депутат захоче передати на волю листа, вітальну листівку або телеграму, листування повинен "благословити" слідчий, письмово повідомивши керівництво ізолятора.

Як відомо, Лозінському інкримінується вбивство 16 червня минулого року під Голованівськом 53-річного жителя села Грушки Валерія Олійника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування