Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС зобов'язали спустити "прапор"

Вівторок, 9 березня 2010, 13:48

Донецький апеляційний админсуд зобов'язав МЗС до 25 травня 2010 року зняти з колон будинку міністерства баннер, "який містить у собі кольори Державного прапора України".

Про це у вівторок повідомляє Остров.

Раніше в 2008 році донецький адвокат Володимир Оленцевич звернувся в Донецький окружний адміністративний суд з позовом до тодішнього міністра закордонних справ Володимиру Огризка про "неправильне" положення державного прапора.

Адвокат наполягав, що МЗС протиправно використовував кольори державного прапора України для виготовлення і розміщення баннера на колонах МЗС як державної установи.

МЗС опротестував претензії Оленцевича, і Донецький окружний адміністративний суд визнав вимоги адвоката "безпідставними і надуманими".

Однак Донецький апеляційний адмінсуд, навпаки, прийняв сторону позивача.

6 лютого 2010 року МЗС одержав постанову Департаменту виконавчої служби, яким міністерство зобов'язувалося зняти жовто-блакитний баннер.

У відповідь на це МЗС направив у Донецький адмінсуд заяву з проханням відстрочити виконання рішення суду, оскільки цьому перешкоджають погодні умови: металеві кріплення і конструкції, на яких змонтований баннер, покрилися льодом.

Суд порахував аргументи МЗС таким, що заслуговує на увагу і відстрочив міністерству виконання судового рішення до 25 травня 2010 року.

Після цього терміну жовто-блакитний баннер має зникнути з будинку Міністерства закордонних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування