Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На перевірки бізнесмени витратили майже 1% ВВП

Четвер, 1 квітня 2010, 15:55
 

На різні перевірки бізнесмени витратили майже 1% ВВП країни.

Про це заявляє віце-прем'єр Сергій Тігіпко, повідомляє Лігабізнесінформ.

"Нещодавно я мав можливість прокоментувати прийняття урядовим комітетом з питань реформ чергового проекту закону з питань дерегулювання економіки.

Так, законопроект "Про внесення змін у закон "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" передбачає, зокрема, скорочення кількості органів державного контролю і нагляду майже вдвічі - з 78 до 40", - написав Тігіпко у своєму блозі в "Живому журналі".

Він відзначає, що відповідно до досліджень IFC, усього на три процедури - перевірки, дозволи і технічне регулювання - український бізнес у 2008 році витратив близько 8,2 млрд.гривень.

"Це майже 1% ВВП. На ці гроші бізнес міг би створити більше двохсот тисяч робочих місць, але змушений був годувати армію чиновників", - вважає Тігіпко.

"Українські підприємства зараз перевіряються в 10-15 разів частіше, ніж європейські. Керівники деяких з них до двох робочих днів у тиждень витрачають на спілкування з органами перевірок. Така ситуація є неприпустимою", - заявив Тігіпко.

"Ми продовжимо роботу над кардинальною дерегуляцією економіки, що дозволить значно підвищити інвестиційну привабливість України", - відзначає віце-прем'єр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування