Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рахунки одного з фігурантів справи, у якій замішаний пастор Аделаджа, арештували

Середа, 2 червня 2010, 15:22

Печерський суд Києва заарештував рахунки одного з головних фігурантів у кримінальній справі щодо краху фінансової піраміди "Кінгз Кепітал".

Як пише "Дело", відповідно до постанови суду від 26 травня, під арешт потрапили рахунки одного з кураторів "Кінгз Кепітал", який відповідав за "примноження" коштів вкладників.

За даними МВС, таких було двоє: Сергій Голованов та Ігор Колесніков. Обидва з минулого року перебувають під арештом. Кому з них належать заморожені рахунки - поки не ясно. Відомо лише, що вони були відкриті у ВТБ Банку, Сведбанку, Укрексімбанку.

Скільки знаходиться в цілому на них коштів і куди вони перераховувалися, повинні з'ясувати слідчі міліції. На даний момент правоохоронні органи мають інформацію тільки про 500 тис. грн., які були перераховані на рахунки Сведбанку.

Крім Голованова й Колеснікова, у число головних підозрюваних у шахрайстві з грошима фізосіб входять колишній директор "Кінгз Кепітал" Олександр Бандурченко й його компаньйон Олександр Сафонов. Їхня роль, за даними МВС, полягала в залученні вкладників. Оскільки вони активно співпрацювали зі слідством, їх відпустили під підписку про невиїзд.

Як відомо, з березня 2006 до листопада 2008 року фінансова структура залучала кошти вкладників, гарантуючи їм від 36 до 60% річних. Нездійсненні обіцянки призвели до краху "піраміди" і порушенню кримінальних справ проти менеджменту "Кінгз Кепітал".

Компанія не мала жодної ліцензії, яка дозволяла б їй займатися масовим залученням коштів від населення.

Зараз у справі проходять понад 10 осіб. Серед інших - старший пастор "Посольства благословенного царства Божого для всіх народів" Сандей Аделаджа.

Парафіян цієї пастви серед ошуканих вкладників "Кінгз Кепітал" - більшість. На думку слідчих, нігерійський проповідник відіграв ключову роль у побудові піраміди - він затягав клієнтів у "Кінгз Кепітал", закликаючи їх вкладати гроші.

Торік адвокат Сандея Аделаджі Андрій Федур обіцяв, що через суд доможеться закриття кримінальної справи проти свого підопічного. Однак 1 червня цього року він відмовився давати коментар, бо "поки нема чого коментувати".

Як повідомив газеті один із представників ініціативної групи вкладників "Кінгз Кепітал", на сьогодні нараховується 4,5 тис. вкладників. Їхній сумарний внесок у прогорілу компанію складає приблизно $60 млн.

Фінансова піраміда під загальною назвою "Кінгз Кепітал" складалася з міжнародних структур компанії JC & AA Кіng's Capital Limited, ТОВ "Кінгз Кепітал", ВГО "Духовність і благополуччя", ПП "Кінгз Кепітал".

У жовтні 2008 року компанія перестала виплачувати відсоток по вкладах і повертати кошти інвесторів. У листопаді співробітники МВС зробили виїмку документів в офісах компанії, а її засновники Бандурченко й Сафонов були арештовані. Їм було пред'явлене обвинувачення в шахрайстві в особливо великих розмірах. Пізніше справи були порушені проти Голованова й Колесникова.

За оцінками керівництва ініціативних груп вкладників, на балансі "Кінгз Кепітал" знаходиться близько 180-200 га землі у Київській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування