Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура опротестувала львівське "перейменування" Дня перемоги

Четвер, 3 червня 2010, 14:34

Прокуратура Львівської області внесла протест на рішення Львівської облради "Про святкування Днів пам'яті жертв Другої світової війни".

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Львівської області.

Прокуратура, вивчивши питання, з'ясувала, що при ухваленні даного рішення 25 травня цього року, обласна рада вийшла за межі своїх повноважень.

А саме - облрада пішла врозріз зі статтею 43 закону "Про місцеве самоврядування в Україні", а також порушив вимоги статті 19 Конституції, яка зобов'язує органи місцевої влади і їхніх посадових осіб діяти тільки на підставі, у межах повноважень і у спосіб, передбачений Конституцією та законами України.

Зокрема, дане рішення ухвалене Львівською облрадою без посилання на конкретні положення законодавчих актів, які надають право органа місцевого самоврядування встановлювати такого роду святкування на території області.

Також, усупереч вимогам статті 1 закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" у п.2.2 зазначеного вище рішення Львівської обласної ради незаконно зазначено "не вживати термін "Велика Вітчизняна війна" як такий, що не відповідає українській історичній реальності".

Крім цього, встановлено, що вживання у рішенні органа місцевого самоврядування термінів "жертви німецько-нацистського та московсько-комуністичного тоталітарних режимів" не відповідає терміну "жертви нацизму", офіційно передбаченого законом "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", і визначенню "жертви політичних репресій ... сталінського режиму" закону "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні".

З огляду на викладене, керуючись статтею 21 закону України "Про прокуратуру", прокурор області вніс протест до Львівської обласної ради з вимогою про скасування рішення № 1232 від 25 травня 2010 року "Про святкування Днів пам'яті жертв Другої світової війни" як незаконного.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...