Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко побачив непрозорість продажу Луганськтепловозу

Середа, 7 липня 2010, 11:38
 

Віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко вважає непрозорим конкурс з приватизації 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз".

Про це він повідомив на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Я вважаю, що конкурс був непрозорим. Вважаю, що знову в нас не вийшло із прозорою приватизацією. Я вважаю, що це проблема Фонду державного майна, який не зміг провести конкурс прозоро", - сказав Тігіпко.

При цьому він підкреслив, що був не правий, коли говорив, що "Луганськтепловоз" був проданий за ринковою ціною.

За словами Тігіпка, мінімальна ціна, яка планувала заплатити компанія Mаntara Holding (Кіпр, близька до групи Приватбанку), становила 600 млн. гривень. Натомість Лугшанськтепловоз був проданий за 410 млн. гривень.

"Те, що я почув від цих інвесторів: мінімальна ціна, що вони готові були платити, - 600 млн. гривень. Це означає, що справді є теоретичні втрати держави. Я думаю, що ті, хто придбав цей пакет, нічого не виграють, тому що знову будуть суди, знову будуть проблеми... ми, швидше за все, повернемося знову до тієї самої ситуації", - сказав Тігіпко.

Він підкреслив, що дії ФДМУ з недопущення Mаntara Holding до участі в конкурсі були непрозорими.

Як повідомлялося, 16 червня Тігіпко назвав очікуваним результат конкурсу із продажу 76% "Луганськтепловоза", заявивши, що на це підприємство не могло бути великого попиту.

Тоді він також сказав, що конкурс пройшов прозоро.

15 червня ФДМУ визнав переможцем конкурсу із продажу 76% "Луганськтепловоза" керівну компанію "Брянський машинобудівний завод", яка запропонувала за цей актив 410 млн. гривень при стартовій ціні 400 млн. гривень.

ФДМ мотивував недопущення Mantara Holding до торгів тим, що компанія не надала комісії інформацію про джерела фінансування купівлі держмайна, а також тим, що її фінансову звітність не завірив український аудитор.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування