Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У АЗАРОВА ВВАЖАЮТЬ ПОЛІТРЕФОРМУ-2004 НЕКОНСТИТУЦІЙНОЮ

Четвер, 2 вересня 2010, 13:57
 

Кабінет міністрів вважає, що внесення змін до Конституції у 2004 році відбувалося з порушеннями, тому є підстави для визнання політреформи недійсною.

Як повідомив на брифінгу міністр юстиції Олександр Лавринович, така позиція уряду була надіслана до КС у відповідь на звернення судді-доповідача.

"Порушення процедури розгляду, ухвалення і набуття чинності є умовою для визнання акту неконституційним в цілому", - сказав Лавринович.

За його словами, мали місце такі приклади. Зокрема конституційний суд визнав неконституційними зміни до закону про КС в зв'язку з невідповідною процедурою його оприлюднення.

"При внесенні змін до Конституції у 2004 році не була дотримана ця процедура, яка визначена в Конституції щодо обов'язкового конституційного контролю кожної зміни, яка вноситься в Конституцію. Це і констатовано у відгуку кабінету міністрів", - сказав Лавринович.

За його словами, позицію уряду готував Мінюст, після чого вона за підписом Миколи Азарова була надіслана до КС.

Як відомо, при розгляді подання у КС, суддя-доповідач запитує позицію у президента, уряду, Верховної ради та юридичних учбових закладів, на які потім посилаються у рішенні КС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування