Терьохін каже, що його хочуть позбавити крісла через Податковий кодекс

Вівторок, 7 вересня 2010, 09:13

9 вересня у Верховній Раді планується розглянути питання про відкликання депутата БЮТ Сергія Терьохіна з посади голови комітету з питань податкової та митної політики.

В порядку денному зазначено, що комітет подав цю пропозицію ще 9 липня й доповідачем обраний голова регламентного комітету Володимир Макеєнко (Партія регіонів).

Макеєнко заявив газеті "Комерсант-Україна", що його комітет має намір розглянути дану пропозицію напередодні голосування, тобто 8 вересня.

Сам Терьохін розповів, що ініціатором його відставки ще до парламентських канікул виступив голова підкомітету з питань податку на прибуток Євген Царьков (Компартія), якого підтримали представники коаліції.

"До мене підійшов Царьков і вибачився за те, що так вийшло. Я тоді ще не знав, у чому річ, а потім відбулося це дивне позачергове засідання комітету, про яке я був сповіщений таким чином, що не зміг на ньому бути. Саме там він порушив питання про моє усунення", - повідомив газеті Терьохін.

За інформацією видання, на посаду голови комітету претендує його перший заступник Віталій Хомутинник (Партія регіонів).

Свою можливу відставку Терьохін пов'язує зі спробами коаліції забезпечити безпроблемний розгляд урядового проекту Податкового кодексу.

"А із мною, як вони знають, легкого проходження не буде. Тим більше що від того, яким буде цей кодекс, залежить майбутнє бізнесу більшості депутатів коаліції, крім комуністів", - пояснює він.

Представники коаліції стверджують, що питання відставки не має політичного підтексту, а викликане формальною причиною: члени комітету незадоволені організаторськими здатностями Терьохіна.

За словами голови підкомітету з питань оподатковування суб'єктів ринку небанківських фінансових установ Дмитра Святаша (ПР), Терьохін не зміг організувати регулярну роботу комітету й систематично порушував графіки проведення засідань.

Святаш додав, що питання про відставку буде винесене на засідання фракції ПР 7 вересня.

А депутат Алла Александровська (Компартія) вважає, що ліберал Терьохін не може очолювати податковий комітет, тоді як фракція КПУ виступає за жорстке регулювання й держконтроль.

Проти відставки Терьохіна в понеділок, 6 вересня, виступив спікер Володимир Литвин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування