"Інтерпол" довірив документи своїх співробітників "ЄДАПСу"

Вівторок, 9 листопада 2010, 15:58

"Інтерпол" затвердив консорціум "ЄДАПС" виробником електронних (біометричних) проїзних документів для своїх співробітників - паспортів і ідентифікаційних карт.

Відповідне рішення Генеральна асамблея Міжнародної організації кримінальної поліції ("Інтерпол") ухвалила на засіданні 8 листопада, повідомив у Києві член Ради директорів консорціуму "ЄДАПС" Георгій Бейлін.

За його словами, розроблені українськими фахівцями і затверджені на засіданні Асамблеї "Інтерполу" електронні паспорти і пластикові ідентифікаційні карти містять мікрочіп з персональними, у тому числі й біометричними, даними його власника.

Також в обох документах Інтерполу використовуються суперсучасні голографічні захисні елементи, які неможливо підробити і які забезпечують легкість у визначенні достовірності документа неозброєним оком, повідомляє УНІАН.

На прес-конференції у Києві у вівторок була презентована унікальна промислова система: устаткування для роботи з біометричними даними і установка з лазерного гравіювання і електронної персоналізації ідентифікаційних документів. Дана система повністю розроблена ученими і технологами консорціуму "ЄДАПС".

За інформацією члена Ради директорів консорціуму, в процесі персоналізації на ID-карту вноситься фотографія власника, його ідентифікаційні дані, особистий підпис, відбитки пальців й ін.

Як зазначив Бейлін, в усьому світі таке устаткування вважається одним з найбільш високотехнологічних за складністю розробки, при цьому, за його словами, при високій якості виконання системи персоналізації, розроблені "ЄДАПС", у рази дешевші за зарубіжні аналоги.

Бейлін також зазначив, що консорціум на сьогодні є лідером у розробці низки новітніх технологій, зокрема голографічного захисту, що дозволяє йому брати участь практично в усіх міжнародних тендерах.

За його інформацією, вже сьогодні консорціум здійснює низку проектів за кордоном. Зокрема, за словами Бейліна, "ЄДАПС" був розроблений біометричний реєстр населення Кенії, що містить інформацію, включаючи відбитки пальців, про більш ніж 20 млн. громадян цієї країни; також виробляються посвідчення водіїв для густонаселеного Пакистану. Усього на даний час, за оцінкою Бейліна, "ЄДАПС" постачає свою продукцію у більш ніж 26 країн.

За словами члена Ради директорів консорціуму, "ЄДАПС" також розробив прототип українського біометричного паспорта для виїзду за кордон, який успішно пройшов тестування у провідних світових лабораторіях і дістав схвалення ICAO (Міжнародної організації цивільної авіації).

За словами Бейліна, консорціум готовий уже сьогодні, без залучення державного фінансування і будь-яких іноземних технологій, зайнятися випуском даних документів для українських громадян.

Вважається, що консорціум "ЄДАПС" контролює народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...