Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єгипті мітингують 2 мільйони осіб

Вівторок, 1 лютого 2011, 18:59

Число демонстрантів на площі Тахрір у Каїрі та прилеглих районах зросла до двох мільйонів осіб.

Про це повідомляє катарський телеканал "Аль-Джазіра", який веде пряму трансляцію з місця подій.

1 лютого в столиці проводиться опозиційний "Марш мільйона", учасники якого вимагають відставки президента країни Хосні Мубарака.

Раніше повідомлялося, що протестуючі мають намір вирушити в бік президентського палацу, який сьогодні обнесли колючим дротом.

Доступ на площу, як і можливий шлях демонстрантів до президентського палацу, контролюють військові, які заявили напередодні, що не будуть застосовувати силу, повідомляють "Українські новини".

Раніше армія перекрила автомагістралі, які з'єднують найбільші міста країни.

За інформацією каналу, військові не заважають мітингувальникам. Тим не менш, вони заарештували декілька чоловік, які їхали в автомобілі зі зброєю.

Акції протесту проходять і в інших частинах країни. На Синайському півострові в маніфестаціях беруть участь 250 тисяч осіб. В Олександрії кількість мітингувальників склала 50 тисяч осіб.

Частина опозиції заявляє про готовність вести переговори з віце-президентом Єгипту Омаром Сулейманом.

Разом з тим, заборонений ісламістський рух "Брати-мусульмани" відмовляється від будь-яких переговорів з Мубараком і його урядом.

Нагадаємо, демонстрації з вимогою відставки президента почалися в Єгипті наприкінці січня. За оцінками ООН, в результаті зіткнень загинули вже 300 осіб. Більше трьох тисяч отримали поранення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування