Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл: інтелект "Регіонів" пішов у декретну відпустку

П'ятниця, 22 квітня 2011, 20:58

Депутат Тарас Чорновіл вважає маразмом ідею заборони іноземним донорам фінансувати українські громадські організації.

"У Партії регіонів розпочався період якогось "телячого отупіння". Там зараз інтелект дуже сильно відпочиває - пішов у дострокову декретну відпустку", - цитує депутата Gazeta.ua.

"Спочатку з'являється заява лідера фракції Олександра Єфремова про те, що Джордж Сорос подружився із Борисом Березовським. Всім відомо, що ці люди - вороги. Якщо Сорос кудись вкладає гроші, то до Березовського краще не звертатися, бо пошле далеко. І навпаки. Це був черговий ляп", - зазначив він.

"Заява була абсурдна і викликала реакцію у розумних людей, які вміють читати між строк. У них виникли думки, що влада хоче реалізувати киргизький сценарій", - додав Чорновіл.

"Партія регіонів сказала "а", почалася градація - озвучили ідею про заборону. У Верховній Раді є кілька людей, які вносять щось провокаційне. Самого закону поки що немає. Коли ця пропозиція дістане сильний резонанс, може не дійти до його реєстрації. Бо його реалізація буде невигідна Януковичу", - розповів депутат.

"Нинішні гранти на 90% мають не критичний для влади напрямок. На прикладні дослідження наш бюджет, як правило, грошей не передбачає. Неурядові організації через громадські співпрацюють із двома десятками фондів. Тому представники уряду присутні на засіданнях цих організацій. Цей закон буде ударом по самому Кабміну", - наголосив Чорновіл.

Парламентарій зауважив, що фінанси на акції типу киргизької чи "помаранчевої" революції йшли із-за кордону не через фонди, а "в чемоданах".

"Контролювати такі речі –-це питання Служби безпеки. Якщо вона не може відслідкувати діяльності Моссаду, не варто очікувати, що спіймає когось із грошима. "Сбушники" самі відкат візьмуть, ще й пронесуть чемоданчики", - пояснив політик.

Як відомо, у Партії регіонів приступили до розробки законопроекту, який покликаний заборонити фінансування громадських організацій іноземними донорами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...