Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко пропонує не створювати "політичний інтерес" на подіях у Львові

Середа, 11 травня 2011, 10:45

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко пропонує не робити однобічних висновків про події 9 травня у Львові.

Про це він сказав у розмові з кореспондентом УНІАН під час перебування у Стамбулі, коментуючи заяву російського МЗС щодо подій у Львові.

"Я думаю, що ті заходи, які були проведені у Києві, які були проведені по всій країні, вони свідчать про те, що ми глибоко шануємо усіх тих, хто віддав своє життя під час боротьби з фашизмом за те, щоб люди жили вільними, щоб вони жили у своїй незалежній Українській державі, і щоб ми всі разом могли знаходити порозуміння, як відзначаючи усіх тих, хто віддавав своє життя за незалежну Україну, борючись з фашизмом, так і шукаючи шляхи, щоб будувати цю Україну на засадах, які й стали результатом тих висновків, які людство зробило з результатів цієї війни", - сказав міністр.

Грищенко нагадав, що Україна, "як, мабуть, мало хто інший" втратила на війні дуже багато і цивільного населення, і фронтовиків, а також "виставила чотири українських фронти" і була визнана країною-засновницею Організації Об’єднаних Націй.

"Тому, коли ми озираємось у минуле, ми маємо розуміти, що саме там нам дається дороговказ знаходити порозуміння і не створювати на тлі відзначення цієї дати якогось свого політичного інтересу", - сказав голова МЗС.

"Чи йдеться про наші внутрішні якісь розборки, чи про тих, хто думає, що на цій даті можна робити односторонні висновки, які відходять від цього, набагато більш високого принципу, більш високого ставлення до цієї дати та її вшанування", - додав Грищенко.

Як відомо, 10 травня офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич обурився, що українська влада не діяла, коли хулігани у Львові "відібрали у співробітників російського Генерального консульства у Львові і розтоптали вінок зі стрічкою кольорів російського державного прапора, який мав бути покладений до пам`ятника радянським воїнам на Пагорбі Слави".

Російський дипломат висловив сподівання, що винні будуть знайдені місцевими правоохоронними органами і понесуть заслужене покарання, а такі ситуації надалі будуть виключені з практики двосторонніх відносин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: