Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова почали критикувати власний Податковий кодекс

Четвер, 2 червня 2011, 14:24

Віце-прем`єр Сергій Тігіпко розкритикував недоліки нового Податкового кодексу за підсумками його дії за 5 місяців.

Виступаючи на міжнародній конференції, він, зокрема, зазначив, що проблемними питаннями оподаткування залишаються цінні папери і хеджування, повідомляє УНІАН.

"Ми цілі блоки дуже погано прописали. Тільки узяти те, що стосується цінних паперів, у нас практично тотально закони лежать, і ми не рухаємося. Ми не врегулювали операції з хеджування", - сказав Тігіпко.

Також віце-прем`єр вважає, що Податковий кодекс повинен містити норму про оподаткування нерухомості, пункт так званого податку на розкіш.

За словами Тігіпка, часто у різних регіонах через відсутність єдиної бази роз`яснень по-різному трактуються норми кодексу.

Віце-прем`єр зазначає, окрім іншого, нестабільність податкового законодавства України: "Ми прийняли Податковий кодекс, а вже через місяць більшість його норм почали діяти. Практично бізнес не одержав часу на адаптацію своїх підприємств".

Тігіпко вважає кодекс неефективним у плані інвестиційних операцій та відзначає "явне надмірне податкове навантаження на фізичних осіб з низьким і середнім рівнем доходів".

Крім того, він заявив про корупцію і неефективну судову систему як частини проблемних питань податкового законодавства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...