Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія звинуватила Путіна в порушенні кордону

П'ятниця, 3 червня 2011, 22:24

Кремль намагається легітимізувати етнічну чистку на території Грузії.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Грузії, що стосується візиту прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна в Сухумі 2 червня.

"Голова уряду Російської Федерації, порушивши державний кордон Грузії, 2 червня 2011 року прибув до окупованого Сухумі у зв'язку з похоронами Сергія Багапша", - цитують заяву "Новини-Грузія".

У зовнішньополітичному відомстві Грузії заявляють, що "на зустрічі з представниками окупаційного режиму Володимиром Путіним була озвучена фраза: "Ми будемо сприяти розвитку ваших міжнародних контактів з усіма державами, в тому числі і з вашими найближчими сусідами".

"Виходячи з існуючої тільки для Росії т.зв. "нової реальності", у Абхазії є два найближчих сусіда - сама Росія і Грузія", - наголошується в заяві.

"Кремль вперто намагається створити ілюзію легітимності створеним ним же окупаційним режимам і вкоренити в якості інструменту міжнародних відносин етнічну чистку, військову окупацію частин території суверенної держави і насильницьку зміну існуючих кордонів", - вважають у зовнішньополітичному відомстві Грузії.

МЗС Грузії нагадує, що "Володимир Путін повинен добре розуміти, що всі подібні спроби приречені на провал".

"Ні Грузія, ні міжнародна спільнота не візьмуть створену з грубим порушенням норм і принципів міжнародного права і засновану на результатах етнічної чистки бажану Росією т.зв. "нову реальність", - зазначено в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування