Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці побоються, що гроші на Євро-2012 розкрадуть

Вівторок, 7 червня 2011, 17:00

Близько двох третин українцiв побоюються, що державнi iнвестицiї, наданi на Євро-2012, буде розкрадено.

Про це розповiла на прес-конференцiї старший дослiдник компанiї GfK Ukraine iз соцiально-полiтичних дослiджень Iнна Волосевич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За результатами опитування, 66% українцiв побоюються, що держiнвестицiї, вкладенi в Євро-2012, будуть розкраденi. За її словами, близько чвертi опитаних занепокоєнi тим, що вкладенi кошти не окупляться, близько 20% побоюються, що Україна не зможе пiдготуватися до фiналу чемпiонату. 

Загалом, згiдно з опитуванням, абсолютна бiльшiсть українцiв - 89% - схвалює проведення фiналу чемпiонату в Українi.

Лише 3% населення України та 1-2% населення мiст, якi прийматимуть фiнал чемпiонату, не пiдтримують проведення Євро-2012. На думку 73% респондентiв, позитивний вплив Євро-2012 на розвиток країни перевищить витрати на проведення цiєї подiї.

Щодо очiкувань вiд Євро-2012, то 61% респондентiв сподiвається на модернiзацiю iнфраструктури, близько половини - на залучення iноземних iнвестицiй, популяризацiю України у свiтi.

Позитивнi очiкування українцiв i щодо перспектив нацiональної збiрної. Майже третина опитаних очiкують вiд збiрної України виходу до фiналу змагання, 28% - виходу до пiвфiналу.

Результати дослiдження також засвiдчили, що Україна має пiдвищити рiвень гостинностi в країнi. В мiстах-учасниках Євро-2012 бiльше нiж половина опитаних готовi до спiлкування з iноземними фанами й навiть до надання їм допомоги в екстрених ситуацiях.

В опитуваннi, проведеному GfK Ukraine в сiчнi-лютому 2011 року, взяли участь близько 1000 респондентiв з усiєї України та по 800 жителiв кожного з мiст-учасникiв. Опитування проводилося методом телефонного iнтерв'ю.

Також було опитано близько 1000 iноземних гостей в аеропортах мiст, якi прийматимуть фiнал турнiру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: