Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин придумав іспит для держчиновників

Четвер, 9 червня 2011, 20:53

В Україні необхідно проводити іспит для державних чиновників на знання Конституції.

Таку думку озвучив спікер Верховної Ради Володимир Литвин у четвер під час зустрічі із главою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, повідомляє прес-служба спікера.

Він зазначив, що головною проблемою у конституційному процесі є те, що "ми навчились змінювати Конституцію, а не навчились її виконувати".

На переконання Литвина, потрібно "більше уваги приділяти не розділам із розподілом повноважень, а ключовим статтям, де йдеться про основні права і свободи громадян".

Він висловився за необхідність визначитися із шляхом розвитку життя суспільства - європейським або пострадянським, що у подальшому сформує підходи до вирішення багатьох питань, у тому числі і у питаннях влади.

Ключовим завданням у конституційному процесі Литвин назвав необхідність визначитися, якою буде Україна, яким буде її внутрішній курс, зовнішня політика, якими будуть права людини сьогодні і завтра.

Він висловився за винесення цих питань на загальнонаціональну дискусію, щоб "не зациклюватися на Конституційній асамблеї, яка повинна стати інструментом загального бачення України".

Литвин висловив сподівання, що "спільними зусиллями необхідні для України законопроекти будуть доведені до такої кондиції, щоб було приємно читати висновки Венеціанської комісії, і це можливо, коли ми обираємо мету, а не політичну ситуацію".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування