Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довіреності не скасовували. Але їздити без них можна

Четвер, 7 липня 2011, 17:12

Закон, що скасовує обов'язковий техогляд для легкових автомобілів, також передбачає виключення довіреності з переліку документів, що дають право на керування автомобілем, але не скасовує її.

Про це повідомив адвокат правової групи "Павленко і Побережнюк" Володимир Скуридін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Із правової точки зору це означає, що відтепер водій, який керує не приналежним йому автомобілем, не повинен доводити довіреністю своє право на це, а саме на працівника ДАІ покладається відповідальність доказу протиправності дій водія, у тому числі перевірити, наприклад, чи не числиться даний автомобіль у викраденні", - сказав Скуридін.

Як пояснив адвокат, достатньою тепер буде наявність водійського посвідчення і реєстраційного документа на автомобіль, навіть якщо цей автомобіль зареєстрований на іншу особу.

У той же час, водії, що керували автомобілем "за довіреністю" можуть спокійно продовжувати робити це далі, відзначив юрист.

"Довіреність в даному випадку буде служити додатковим підтвердженням того, що власник автомобіля добровільно надав водієві право керування", - відзначив Скуридін.

"Крім цього, не потрібно забувати, що доручення може включати додаткові повноваження, не пов'язані з керуванням автомобілем, наприклад, його продажу, зняття з обліку тощо", - підкреслив експерт.

Як повідомлялося, прийнятий нещодавно парламентом закон передбачає скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів, що не використовуються в комерційних цілях, а також усуває Державну автоінспекцію від проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів і передає ці повноваження суб'єктам господарювання.
   
Крім того, відповідно до документа водій зобов'язаний пред'являти для перевірки лише посвідчення водія і реєстраційний документ на транспортний засіб.

Закон набирає сили через 30 днів із дня його опублікування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...