Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Алжир відмовився прийняти Каддафі

Четвер, 1 вересня 2011, 09:02

Колишній лівійський лідер Муамар Каддафі, судячи з усього, попросив владу Алжиру дозволити йому сховатися в їхній країні, але отримав відмову.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на алжирську газету "Аль-Ватан".

"Каддафі спробував зв'язатися по телефону з президентом Алжиру, однак Абдельазіз Бутефліка не захотів спілкуватися з ним. Тому один з радників президента сказав лівійському лідеру, що Бутефліка не може з ним поговорити", - заявило виданню джерело, близьке до алжирського керівника.

За його словами, позиція Алжиру в даному випадку "абсолютно ясна і нейтральна. Ми відмовляємося втручатися у внутрішні лівійські справи".

Співрозмовник газети стверджує, що раніше влада Алжиру дійсно прийняла на своїй території деяких родичів Каддафі, проте спочатку погодила це питання з лівійськими повстанцями.

"Я можу вас запевнити, що все це було зроблено після отримання згоди деяких членів лівійської Національної перехідної ради (НПС). А тепер ми чуємо на свою адресу різку критику, причому саме від НПС", - пояснив він.

За даними цієї людини, наразі Каддафі перебуває в лівійському місті Гадамес, розташованому поблизу кордонів з Алжиром та Тунісом.

У понеділок з'явилися повідомлення, що дружина Каддафі, його дочка Аїша і сини Ганнібал і Мухаммед перетнули лівійсько-алжирський кордон.

Влада Алжиру пояснила, що прийняла цих людей на своїй території з гуманітарних міркувань.

Водночас у четвер МЗС Росії оприлюднило заяву, в якій йдеться про те, що Російська Федерація визнає Перехідну національну раду Лівії в якості чинної влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування