Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арбузов пише Азарову "жахливі" листи

Четвер, 24 листопада 2011, 11:11

Голова Національного банку України Сергій Арбузов не має політичних амбіцій.

Про це він заявив в інтерв'ю "Сегодня", коментуючи припущення експертів про прем'єрські амбіції Арбузова, які виникли після його червневого листа з обвинуваченням Кабміну Миколи Азарова у зриві переговорів із МВФ.

"Політичних амбіцій у мене нема", - сказав Арбузов.

"Що ж до переписки, то з Кабміном ми обмінюємося листами чи не щодня, і незаконно опублікований тоді лист далеко не найжахливіший", - сказав він.

"Більше того, з урядом у нас конструктивний діалог, у тому числі й із питання боротьби з інфляцією", - запевнив голова Нацбанку.

2 червня цього року в пресі було опубліковано зміст листа Арбузова до Азарова, у якому він покладав на уряд провину за зрив співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Арбузов назвав це нормальною світовою практикою.

Згодом і Азаров заявив, що "цей лист – звичайний елемент наших взаємин, коли ми звіряємо позиції (з НБУ)".

Однак деякі експерти назвали відкриту суперечку голови НБУ з прем'єр-міністром заявкою Арбузова про серйозні амбіції на прем'єрську посаду.

Наприкінці червня президент Віктор Янукович попросив прем'єра й голову Нацбанку дотримуватися у своїх відносинах "певного порядку, встановленого в багатьох країнах".

"Ми не зацікавлені, щоб у нашу внутрішню кухню хтось ліз", - сказав тоді Янукович в інтерв'ю телеканалам у своїй резиденції в Межигір’ї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування