У фонді Катерини Ющенко кажуть, що не витратили ні копійки "не на те"

Вівторок, 8 листопада 2011, 12:58

Фонд "Дитяча лікарня майбутнього" не витрачав не за призначенням кошти, зібрані на будівництво лікарні, заявив голова правління фонду "Україна 3000" Олександр Максимчук.

В інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" він зазначив, що за підсумками телемарафону зі збору коштів на будівництво "Дитячої лікарні майбутнього" в 2006 році "було задекларовано 263 млн грн допомоги". 

На запитання, що значить "задекларовано", Максимчук пояснив:

"Ось, наприклад, виходить представник Індустріального союзу Донбасу й говорить: "Ми готові виділити на цей проект $15 млн". Це і є публічна декларація. Після цього пройшло вже декілька років, але жодного документа з ІСД у нас підписано не було". 

За його словами, по факту було зібрано "трохи менше 100 млн грн".

"Це гроші, які надійшли до фонду від приватних невеликих пожертвувань, від SMS і від великих донорів. Гроші були розміщені на депозитах. Усього на сьогодні у нас у розпорядженні є 147 млн грн", - заявив Максимчук.

"За останні два роки у нас було дев'ять різних перевірок. Перевіряла ГПУ, СБУ, ДПАУ, КРУ, МВС. Але жодних порушень не було виявлено. До нас немає претензій. Ми не витратили не за призначенням ані копійки з бюджетних коштів і з тих, які зібрали", - запевнив голова правління фонду "Україна 3000". 

Керівник ІСД Сергій Тарута, який є членом опікунської ради програми "Дитяча лікарня майбутнього", в інтерв'ю "Українській правді" у 2009 році говорив, що не задоволений розвитком проекту "Дитяча лікарня майбутнього" та його прозорістю.

Тому "Індустріальний союз Донбасу" вирішив не виділяти гроші напряму, а закупляти готову продукцію відповідно до потреб проекту.

"У мене є чисельні претензії по багатьох напрямках. Ми справді виділили 15 мільйонів на лікарню майбутнього, але нічого не перерахували, оскільки не отримали повністю всю необхідну специфікацію на обладнання", - говорив Тарута.

А на початку 2010 року в ІСД заявили, що не збираються виконувати фінансові зобов'язання перед фондами "Україна 3000" і "Дитяча лікарня майбутнього", бо вони не стосуються нових покупців акцій "Індустріального союзу Донбасу".

Як відомо, головою наглядової ради міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" є дружина екс-президента Катерина Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:03
фотоРосіяни скинули бомбу на Берислав: 15 людей отримали контузії
13:58
У Кривому Розі чоловік справив потребу на Меморіал Героїв: йому повідомили про підозру
13:42
Вірастюк оголосив про народження сина від молодшої на 11 років нової коханої
13:35
У Греції запалили вогонь Олімпійських Ігор-2024
13:28
КолонкаУмєров назвав результати роботи Міноборони за останні пів року
13:27
Антибіотики не ефективні при більшості інфекцій нижніх дихальних шляхів – дослідження
13:22
Raiffeisen Bank розмістив понад тисячу оголошень про вакансії в РФ, що суперечить його обіцянці вийти з ринку
13:16
Франція вирішила запросити РФ на ювілей висадки союзників у Нормандії – ЗМІ
13:08
Китай хоче мирної конференції для врегулювання війни, але за спільної участі Росії і України
12:58
Може пролити світло на походження води на Землі: вчені дослідили склад метеорита, який упав у 2021 році
Усі новини...