Порошенко вважає українську владу лише інструментом сильних світу цього

Вівторок, 8 листопада 2011, 13:20

Петро Порошенко вважає, що українська влада не є "ні суб’єктом, ні об’єктом" у світі, а лише "інструментом, який використовують сильні світу цього".

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День", коментуючи "маневрування" української влади між зоною вільної торгівлі з ЄС і Митним союзом СНД.

"Нічого подібного, жодних маневрів наша влада не робить. Наша влада є ні суб’єктом, ні об’єктом, а всього лише інструментом, який використовують сильні світу цього у своїх інтересах. І нічого спільного це, як ви його назвали, з "маневрування", так само як і з інтересами України, не має", - сказав Порошенко.

На питання, чи підпише Україну угоду про зону вільної торгівлі з ЄС чи ні, бізнесмен сказав: "Все ми підпишемо".

"Що потребує сьогодні українська економіка? Потужного платоспроможного попиту, як у середині країни, так і за кордоном, для продукції вітчизняного виробництва. Мене дивує, коли представники влади ратують: нам треба терміново збільшити виробництво, наприклад, літаків чи ще чогось. Для цього банки повинні видати кредити цим підприємствам, і в нас буде економічний прорив. Це — божевілля. Це — радянська модель роботи", - обурився Порошенко.

"Якщо ми хочемо нормального суспільства, то треба обирати геть іншу модель поведінки. Найперше, просто зрівняти умови — зняти податковий тягар, але для всіх. Тоді себе проявлять справді кращі, які зуміють виробляти кращу за ціною та якістю продукцію, й вони йтимуть на ринок", - вважає він.

"Об’єми внутрішнього купівельноспроможного попиту після підняття тарифів та серйозного показника інфляції обміліли, тому для нас сьогодні постало зрозуміле стратегічне завдання доступу до нових ринків. А таким для нас є ринок Європейського Союзу. На ринку СНД ми вже присутні. І максимум, що з нього ми можемо для себе ще взяти, — це захист від застосування економічних санкцій", - додав він.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування