Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича від Мельниченка в Ізраїлі охороняв ШАБАК

П'ятниця, 2 грудня 2011, 12:09

Співробітники Служби загальної безпеки (ШАБАК) були заздалегідь орієнтовані на те, щоб не допустити до президента Віктора Януковича в Ізраїлі екс-майора Миколу Мельниченка.

Про це повідомляє IzRus з посиланням на дипломатичне джерело, причетне до проведення візиту українського президента.

За його словами, ще 29 листопада, за день до прибуття Януковича в Ізраїль, співробітникам ШАБАКу, відповідальним за забезпечення безпеки вищих іноземних гостей, були роздані фотографії Мельниченка.

Було поставлене завдання відслідковувати його появу в районі столичного готелю "Мецудат Давид", де зупинилася українська делегація, а також у публічних місцях, які збирався відвідати Янукович.

Зокрема були підозри щодо того, що Мельниченко може спробувати наблизиться до українського президента в ході відвідування ним святих місць у Єрусалимі. 

Як відзначив співрозмовник, співробітники ШАБАКу виконували поставлене завдання в тісній взаємодії з колишніми колегами Мельниченка з Державної служби охорони України. 

Саме представники ізраїльських органів затримали Мельниченка ввечері 30 листопада при вході в готель "Мецудат Давид", після чого він був "переданий" поліції. 

Мельниченко пояснив, що хотів передати Януковичу "важливі документи, які б допомогли істотно знизити рівень корупції в Україні, повернути державі десятки мільярдів украдених коштів, а також викрити "перевертнів" у спецслужбах" - і заздалегідь повідомив про це близьке оточення Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування