Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова МВФ побоюється повторення "великої депресії" у світі

Понеділок, 23 січня 2012, 16:42

Світова економіка може "повторити досвід 1930-х років", якщо Європа не впорається з борговою кризою, а провідні економіки світу, США й Китай, не підтримають економічне зростання.

Таку думку висловила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард на заході Німецької ради з міжнародних відносин, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на MarketWatch.

Напередодні Світового економічного форуму в Давосі й саміту голів держав Євросоюзу (30 січня) вона закликала європейських лідерів вжити заходи з підтримки економічного зростання, поглиблення інтеграції в єврозоні й створення додаткових бар'єрів на шляху поширення кризи.

"Фальстартам і напівзаходам, які були поширені торік", слід покласти край, сказала голова МВФ.

"Нам слід розуміти, що даний момент є визначальним", - заявила Лагард.

"Ідеться не про порятунок якоїсь однієї країни чи регіону, а про порятунок усього світу від порочного кола економічного спаду, про необхідність уникнути повторення досвіду 1930-х років, коли бездіяльність, ізольованість і жорсткі ідеологічні позиції призвели до колапсу світового попиту", - підкреслила вона.

Говорячи про "досвід 1930-х", Лагард, очевидно, мала на увазі "Велику депресію", яка почалася в 1929 році й, за великим рахунком, тривала до кінця Другої світової війни.

Лагард попередила, що МВФ перегляне прогнози світового зростання на 2012 рік зі зниженням. Нові оцінки будуть оприлюднені 24 січня.

Для забезпечення економічного зростання у Європі голова МВФ, яка раніше очолювала фінансове відомство Франції, вважає за необхідне подальше пом'якшення грошово-кредитної політики в єврозоні, що також допоможе уникнути надмірного вповільнення інфляції в наступному році.

Програми бюджетної економії, реалізовані по всій Європі, посилюють ризики рецесії, тому тим країнам, які можуть дозволити собі не поспішати з бюджетними реформами, слід задуматися про темпи їх реалізації, заявила Лагард. До таких країн належить, у першу чергу, Німеччина – найбільша економіка єврозони.

Бюджетна інтеграція, на думку Лагард, є одним із найбільш значимих останніх починань у єврозоні.

"Нерозумно, щоб 17 повністю незалежних бюджетних систем розвивалися в рамках єдиної грошово-кредитної політики", - вважає директор-розпорядник МВФ.

Зокрема, вона зазначила необхідність формування інструментів, які дозволять розділити бюджетні ризики всіма 17 країнами єврозони. Йдеться, зокрема, про створення єдиних облігацій єврозони або спецфонду викупу держоблігацій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...