Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова божаться, що хліб не дорожчатиме

Середа, 4 січня 2012, 14:27

Жодних підстав для подорожчання хліба в Україні немає.

Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

"Очікуваному слабкому, через несприятливі погодні умови, врожаю 2012 року допоможе щедрий урожай 2011-го, частку зерна якого буде збільшено в перехідних запасах", - запевнили в прес-службі Кабміну.

"Споживачі цього просто не відчують, адже хліба в державній коморі буде досить навіть якщо найпесимістичніші прогнози на урожай 2012-го справдяться, тож і підстав для здорожчання паляниць не виникне", - зазначили в уряді.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, у поточному маркетинговому році обсяги виробництва зернових культур оцінюються на рівні 56,4 мільйонів тонн, з них пшениці - 22,4 мільйонів тонн, з якої 13,5 мільйонів тонн - продовольча.

"Очікується, що пропозиція зерна на внутрішньому ринку перевищить 62 мільйонів тонн при потребі внутрішнього споживання зерна у 26,7 мільйонів тонн", - уточнили в прес-службі.

"Звісно, що ситуація зі станом посівів озимих зернових культур, зокрема пшениці, викликає занепокоєння, адже через несприятливі метеорологічні умови втрати озимих можуть бути на площі в 2 мільйонів га", - заявили в Кабміні.

"Тож при подальшому критичному розвиткові ситуації зі станом посівів, урожай озимої пшениці в 2012 році може скласти від 12 до 16 мільйонів тонн, з якої продовольчої пшениці - 6-8 мільйонів тонн", - йдеться в повідомленні.

При цьому в уряді запевнили, що "навіть за такого урожаю у 2012 році запаси пшениці будуть достатніми для забезпечення внутрішніх потреб".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...