Суддя Зварич вирішив, що журналісти заважають йому судитися

П'ятниця, 17 лютого 2012, 11:14

Апеляційний суд Києва оголосив перерву до 27 лютого в розгляді скарги колишнього судді Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича на вирок суду, яким він засуджений до 10 років позбавлення волі.

Перерва оголошена для уточнення доповнень до скарги другого судді цього ж суду В'ячеслава Любашевського, засудженого на 5 років позбавлення волі за посередництво в хабарництві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Колегія суддів пояснила, що Любашевський в своїх доповненнях до скарги заперечує, що скоїв злочин, вказуючи, що в справі немає свідчень і взагалі не було злочину, тому просить його виправдати.

"Оскільки в доповненнях до скарги є нечітка, неконкретна позиція, суд постановив оголосити в справі перерву для того, щоб Любашевський визначився з уточненням своєї правової позиції", - наголошується в рішенні суду.

Крім того, під час судового засідання Зварич заявив, що журналісти упереджено висвітлювали історію його кримінальної справи, і попросив суд відмовити їм у присутності при розгляді його скарги.

Після того, як суд виніс на обговорення учасників процесу можливість відеозйомки судового процесу телеканалами ТВі та Першого національного, Зварич заявив:

"Жодна з телекомпаній, названих тут, не надала об'єктивні коментарі, отже, жоден з присутніх журналістів, які скоїли цивільно-правове порушення щодо мене, не можуть бути присутніми в цьому залі. Я вважаю, що журналісти телекомпаній, які протягом чотирьох років, а вже пішов п'ятий..., упереджено висвітлювали перебіг подій у цій справі".

Він також додав, що жодного разу ЗМІ не запитали його дозволу на використання його імені.

Суд, порадившись на місці, постановив дозволити журналістам бути присутніми в залі, але не дозволив проводити фото- і відеозйомку.

Як відомо, 20 вересня 2011 Оболонський райсуд Києва засудив Зварича до 10 років позбавлення волі і конфіскації всього майна.

Крім того, він позбавлений права обіймати будь-які посади в судах і виконувати організаційно-виконавчі функції в державних установах строком на 3 роки.

Зварич звинувачується в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...