Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правовласники кажуть, що не просили міліцію "убивати" Ex.ua

Четвер, 2 лютого 2012, 13:24

Компанії Adobe Systems inc. і Graphisoft R&D скаржились в міліцію на EX.UA, але не просили його закривати або відключати.

Про це заявив юридичний представник компаній Adobe Systems inc. і Graphisoft R&D в Україні Павло Миколюк виданню "Делу".

"Звернення в міліцію було. Була заява. Ну як ми можемо просити закрити EX.UA? Ми лише донесли до МВС інформацію про те, що на цьому ресурсі поширюється неліцензійне програмне забезпечення, права на яке належать компанії Adobe, і попросили вжити заходів відповідно до чинного законодавства. Більшого і бути не може", - заявив Миколюк.

Він також пояснив, що дії міліції, яка призупинила роботу порталу, це виключно рішення правоохоронців, які самі вирішують, як їм реагувати на скарги.

За словами юриста, що представляє інтереси Adobe і Graphisoft, компанії неодноразово зв'язувалися з EX.UA і просили прибрати з порталу неліцензійний і піратський контент.

"Були телефонні розмови, певне листування, в результаті якої компанії Adobe була запропонована схема, за якою ми самі були повинні відстежувати і видаляти неліцензійний контент, стежити за кожною посиланням, і по кожному випадку звертатися до адміністрації", - пояснив Миколюк.

У той же час, юрист пояснив, що така схема "не те, щоб не влаштовувала, просто це нереально, фізично неможливо".

"Я думаю, що і адміністрація ресурсу це розуміла, але іншого нічого вони нам не запропонували", - підкреслив представник.

Як відомо, раніше компанія "Майкрософт Україна" заявляла, що не скаржиласяу МВС на ex.ua, проте у міліції не змогли відповісти чітко, чому раніше оприлюднювали подібну інформацію.

Так само телеканал 1+1, на скаргу якого посилалася міліція, спростував цю інформацію і заявив, що подавав заяву вже після порушення кримінальної справи щодо Ex.ua.

Міліція закрила популярний файлообмінник ex.ua 31 січня. За словами МВС, ресурс було закрито після піврічного розслідування справи, яку було ініційовано міжнародними компаніями ("Adobe Systems Inc.", "Microsoft Corporation", "Graphisoft Inc." та ін.. програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт "ЕХ.ua")

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...