У Яценюка запевняють, що ГПУ має всі права дозволяти побачення

Вівторок, 17 квітня 2012, 21:25

Генпрокуратура мала всі повноваження для надання дозволу на зустріч лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це заявили в юридичному департаменті "Фронту змін", у відповідь на заяву прес-служби ГПУ про те, що надання відповідного дозволу не в повноваженнях Генпрокуратури.

"Ця позиція є необґрунтованою, адже Генпрокуратура здійснювала провадження у кримінальній справі щодо Тимошенко", - зазначають в партії.

"Крім того, відповідно до статті 5 закону "Про прокуратуру" однією з функцій органів прокуратури є нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних із обмеженням особистої свободи громадян", - йдеться в повідомленні.

У "Фронті змін" заявляють, що "таким чином, Генпрокуратура, як орган, що здійснював провадження у кримінальній справі щодо Тимошенко, мала законні повноваження для надання відповідного дозволу на побачення".

Крім того, в партії нагадали, що Генпрокуратура вже надавала дозвіл на зустріч із Тимошенко та Юрієм Луценком, зокрема, депутатам Європарламенту, Уповноваженому Федерального уряду Німеччини з прав людини Маркусу Ленінгу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування