Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти Акімової влаштували інформаційну війну. Свої ж?

Четвер, 5 квітня 2012, 20:43

Проти першого заступника глави Адміністрації президента Ірини Акімової розгорнуто брудну інформаційну війну на сайтах, що спеціалізуються на чорному піарі.

Про це заявила її прес-секретар Лариса Докова "Телекритиці", коментуючи появу інформації про контрабанду пані Акімової.

Як відомо, 2-3 квітня деякі сайти, зокрема 40.a.tv, from-ua.com, nacburo.org, ord-ua.com написали про те, що 31 березня 2012 року у Віденському аеропорту під час проходження митного контролю було затримано Акімову при спробі незаконно ввезти 100 тисяч євро.

У результаті ці кошти було вилучено, а чиновниця, повернувшись додому, нібито "закатала істерику в МЗС з вимогою негайно віддати їй ці кошти", про що нібито повідомили джерела в Кабміні.

Крім того 3 квітня було поширено інформацію про те, що прес-секретар Ірини Акімової Лариса Докова телефонувала в редакції інтернет-видань і, погрожуючи журналістам, вимагала прибрати публікації про скандал із контрабандою.

Докова зазначила, що 29, 30 і 31 березня Ірина Акімова перебувала в Києві.

"Вона готувалася до візиту в США, де представлятиме інтереси України на форумі, присвяченому розвитку економічних реформ в Україні", - заявила вона.

У відповідь на інформаційний запит "Української правди" в адміністрації президента також підтвердили, що 31 березня Акімова перебувала в Україні, що означає, що в аеропорту Відня її не було.

У свою чергу посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм назвав цю інформацію чутками.

"Після перевірки компетентних органів у нас немає інформації щодо цієї гіпотези. Іншими словами - це чутки", - повідомив він "Українській правді".

Прес-секретар Акімової також додала, що "не можна не помітити, що цю так звану інформацію було оприлюднено на деяких сайтах, відомих своєю вузькою специфікою і спеціалізацією, вони займаються виключно чорним піаром. Скажімо, на сайтах ОРД, "Багнет" достатньо важко знайти матеріали, які можна віднести до рубрики "білий піар".

За її словами, така атака із застосуванням брудних інформаційних технологій триває вже деякий час.

"Особисто мені те, що відбулося тепер, дуже нагадує історію зі впливовим депутатом-регіоналом Сергієм Ківаловим. Проти нього приблизно півтора роки тому також було розгорнуто брудну інформаційну війну. Тоді ці факти також не підтвердилися, але було абсолютно зрозуміло, хто був замовником. Як не дивно, це був депутат-регіонал", - заявила вона.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...