Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Януковича вимагають зупинити тиск на ТВі

Неділя, 2 вересня 2012, 17:46

Представники громадськості вимагають від президента та виконавчої влади забезпечити припинення тиску на телеканал ТВі.

Про це йдеться в заяві представників громадянського суспільства в Україні напередодні відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу - 19-го Всесвітнього форуму редакторів, повідомляє Телекритика.

"Лише впродовж серпня більше 60 кабельних компаній вимкнули ТВі зі своїх пакетів. Щоденно тисячі людей в різних містах та селах країни втрачають можливість бачити ТВі в ефірі", - констатують підписанти.

Вони нагадують, що з 5 вересня найбільший кабельний оператор України "Воля-кабель" має намір перевести ТВі з популярного базового пакету у дорогий розширений пакет, який є доступним лише для більш заможної третини користувачів цього кабелю.

У заяві наголошується, що ТВі – останній телеканал, в ефірі якого глядачі ще можуть бачити критичну точку зору щодо подій в країні і новини якого незалежні експерти називають найбільш збалансованими.

Однак влада досі ніяк не відреагувала на факти масового відключення каналу. Більше того, головний редактор ТВІ заявляє, що саме Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення вимагає від кабельних операторів незаконно вимикати сигнал ТВі.

Підписанти звертаються до президента та виконавчої влади, до відповідальних державних органів з однозначною вимогою забезпечити припинення тиску на ТВі, уможливити його безперебійну трансляцію у мережах кабельних операторів країни, виконання ними законів та чинних угод.

Звернення також адресовано до міжнародної спільноти, представництв іноземних держав, міжнародних громадських організацій під час Світового газетного конгресу, на якому присутні відомі журналісти сотень країн.

"Ми просимо всіляко сприяти поширенню інформації про критичну ситуацію зі свободою слова в Україні, тиск на ЗМІ, які не є провладними, постійно піднімати цю тему на переговорах з представниками української влади", - йдеться у заяві.

Свої підписи під нею поставили, зокрема, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, гендиректор КМІС Володимир Паніотто, почесний президент національного університету "Києво-Могилянська Академія" В'ячеслав Брюховецький, президент НаУКМА Сергій Квіт та ще більше 450 громадян.

Збір підписів триває. Підписатися під заявою можна тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...