Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антимонопольний комітет вирішив заохочувати "стукачів"

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 12:49

Антимонопольний комітет зареєстрував у Мінюсті документ, що пропонує звільнити від штрафів компанії, які повідомляють про картельні змови на ринку.  

Про це заявив перший заступник голови відомства Рафаель Кузьмін, повідомляє прес-служба АМКУ.

"Порядок звільнення від відповідальності компаній, що добровільно повідомили про свою участь у картельній змові" уже пройшов реєстрацію в Мінюсті 7 вересня й набуде чинності після офіційної публікації. 

За словами Кузьміна, добровільні звернення учасників картелю та надання достатніх доказів дозволять не тільки розкрити змову, а й уникнути суб’єктам господарювання відповідальності за участь у ній.

"При цьому обов’язковою умовою для звільнення від відповідальності є першість повідомлення про картель та надання суттєвої інформації. Аналогічні програми працюють і в інших країнах", - відзначили в АМКУ.

Сьогодні за здійснення антиконкурентних узгоджених дій законодавство передбачає штраф у розмірі до 10 % доходу компанії-відповідача.

У комітеті додали, що аналогічні програми працюють і в інших країнах.

АМКУ навіть визначив відповідального за прийняття заяв про звільнення від відповідальності – державного вповноваженого Комітету Миколи Бараша.

Інформація про особу яка заявила про картель, буде конфіденційною, пообіцяли в АМКУ.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування