Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свободівець вимагає від Пшонки покарати тих, хто хакнув його номер

П'ятниця, 1 лютого 2013, 11:01

Керівник секретаріату фракції "Свободи" Сергій Рудик вимагає від генпрокурора притягнути до відповідальності винних у несанкціонованому втручанні в телефони депутатів його партії.

Відповідну заяву він скерував до Віктора Пшонки 1 лютого, повідомляє прес-служба партії.

У ній ідеться про "дезінформаційну смс-розсилку депутатам фракції шляхом незаконного втручання до телекомунікаційної системи мобільного оператора", яка сталася в ніч на четвер.

30 січня Рудик "забезпечив інформування депутатів-свободівців про час проведення опозиційного міжфракційного засідання шляхом надсилання смс-повідомлення із свого особистого мережевого номеру оператора "Київстар", зазначають у "Свободі".

"Проте в період між 00:00 та 8:00 ранку 31 січня невідомі особи через незаконне втручання в системи мобільного оператора "Київстар" від імені Сергія Рудика здійснили надсилання народним депутатам-свободівцям сфальшованих смс-повідомлень такого змісту:

"Засідання фракції скасовано. Чекайте інформацію близько 11.00. Зараз відпрацьовується новий план дій. Нас прослуховують. Не дзвонити до 10 години. Режим "ТИША", - йдеться у повідомленні.

У "Свободі" вважають, що такі дії були спрямовані на зрив опозиційного міжфракційного засідання.

"Окрім цього, використання невідомими особами мого особистого мережевого номеру оператора "Київстар" є незаконними і в цьому вбачаються ознаки складу злочину", - заявив Рудик.

Він уточнив, що йдеться про порушення за ст. 361 Кримінального кодексу – несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку та ст. 163 КК – порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер.

Рудик вимагає від генпрокурора внести відомості про вчинення дій, що мають ознаки складу злочину ст.ст. 163, 361 КК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань та вжити заходів щодо притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Окрім цього, він вимагає вжити заходів для "припинення практики втручання в телекомунікаційні системи операторів мобільного зв’язку України, адже це грубо порушує гарантовані статтею 31 Конституції України права та законні інтереси людини і громадянина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування