Томенко: УНІАН не реагує на листи з Верховної Ради

Вівторок, 19 лютого 2013, 14:09

Керівництво УНІАН ніяк не відреагувало на лист комітету ВР з питань свободи слова, де депутати просили роз’яснити ситуацію, що склалася із поширенням цим агентствам неіснуючих заяв народних обранців.

Про це заявив голова комітету Микола Томенко, повідомляє сайт політика.

За його словами, комітет надіслав лист до гендиректора УНІАН Вадима Осадчого ще 13 лютого, але офіційної відповіді досі не отримав.

Більше того, в агентстві УНІАН повідомили, що вони навіть нічого не чули про цей лист.

"Вважаю, що така, м’яко кажучи, неадекватна реакція (відсутність відповіді на лист) цього, колись шанованого, інформаційного агентства ще раз підтверджує необхідність того, щоб засновники УНІАНу пішли назустріч колективу та змінили нинішнє керівництво цього агентства", – зазначив Томенко.

Він додав, що від нового менеджменту агентства почали з’являтися перші прояви цензури та звільнення працівників.

"Фактично, те, що зараз робить керівництво УНІАН, є перешкоджанням вільній діяльності журналістів. Тим не менше, сьогодні вкрай важливо захистити тих журналістів, що ще працюють в УНІАНі", – зазначив Томенко.

Як відомо, минулого тижня на сайті УНІАН з’явилася новина від імені адвоката Юлії Тимошенко Сергія Власенка про те, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах "мультиплікаційних ведмедів".

Того ж дня Власенко заявив, що не давав жодного інтерв’ю УНІАН, оскільки того дня перебував у лікарні "Укрзалізниці". Крім того, як з’ясувалося, агентство видало фальшиве інтерв'ю Олександри Кужель з 4 абзацами вигаданого тексту.

Пізніше редактори сайту УНІАН заявили, що новини про Сергія Власенка, за яким стежать ведмеді, а також про Кужель – джинса.

Керівництво УНІАН досі не дало жодних офіційних пояснень чи коментарів, включаючи Олександра Ткаченка, який після дзвінка УП вимкнув телефон.

"Українська правда" і "Дзеркало тижня" вирішили бойкотувати новини УНІАН, поки керівництво агентства публічно не роз'яснить причини оприлюднення недостовірної інформації і не спростує її.

18 лютого до них приєднався телеканал ТВі.

20 лютого в УНІАН пройдуть збори колективу, на яких розглядатиметься питання створення редакційної ради і можливості оголошення страйку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News