Комуніст судиться з Фаріон "за хамство"

Понеділок, 18 березня 2013, 13:35

Депутат Верховної Ради фракції Компартії Олександр Зубчевський подав до суду на депутата фракції "Свобода" Ірину Фаріон.

Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Запорізького облкомітету КПУ агентство "Інтерфакс-Україна".

"Олександр Зубчевський вимагає стягнути з Ірині Фаріон 100 тис. грн моральної шкоди за образи на його адресу, які пролунали публічно в засобах масової інформації з вуст націоналістки", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба зазначає, що депутат-комуніст зібрав "численні докази хамства й образ, які лягли в основу позову".

"Це стосується друкованих ЗМІ, інтернет видань, а також телевізійних виступів Ірини Фаріон, у яких вона з ентузіазмом виступала й грубіянила. Тепер настала черга їй відповісти за свої слова", - заявив Зубчевський.

"Упевнений, що сума у 100 тис. грн цілком адекватна, а позов послужить хорошим уроком для "галицької інтелігентки", - додав комуніст.

Також Зубчевський зазначив, що у випадку задоволення позову судом, "уся сума, визначена в якості відшкодування моральної шкоди, буде спрямована в російськомовні школи західної України й школи Запорізької області".

Як відомо, депутат фракції "Свобода" Фаріон заявила про намір подати до суду на депутата від КПУ Зубчевского, який "блеяв" російською й відмовився говорити українською мовою під час засідання комітету з питань науки й освіти.

Зубчевський заявив про намір подати зустрічний позов до Фаріон.

Фаріон 1 березня звернулася з позовом до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність Апарату ВР, який 12 лютого не надав їй перекладача з російської на українську мову. Пізніше сама Фаріон заявила, що їй таки надали перекладача.

11 березня Зубчевський заявив, що як секретар комітету ВР з науки й освіти не буде підписувати протоколи засідань доти, доки не зможе говорити російською.

Його також обурило, що людина, якій доручили його переводити, – це співробітник секретаріату ВР Олександр Домаранський, і "у нього зовсім інші посадові обов'язки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News