Італія просить Україну вирішити, чи хоче вона видачі конкурента Засухи

Четвер, 28 березня 2013, 11:16

Компетентні органи Італії звернулися до України з проханням надати матеріали і запит про видачу кандидата на виборах 2012 року по 94 округу Віктора Романюка.

Про це повідомив керівник Робочого апарату українського бюро Інтерполу Василь Неволя на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Минулого тижня в п'ятницю був затриманий Віктор Романюк. Судом після цього видана санкція на екстрадиційний арешт. І зараз компетентні органи Італії звернулися з проханням надати відповідні матеріали і запит про видачу Романюка", - сказав він.

За словами Неволі, підставою для цього є вчинення Романюком економічного злочину.

"Фігурує цифра про розкрадання на суму близько 40 мільйонів гривень", - підкреслив він.

Неволя також зазначив, що рішення про оголошення опозиціонера в міжнародний розшук прийнято 28 лютого 2013 року.

При цьому він підкреслив, що вивчивши надані для цього документи, мотиви і підстави, "не знайдені там ні ознаки політичного переслідування, релігійного чи расового".

Як відомо, 22 березня Романюк, який був конкурентом Засухи на виборах, був затриманий в Мілані, де і досі перебуває у тюрмі Сан Вітторе.

У вівторок в Україні Шевченківський суд обрав Романюку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В середу суд в Мілані почав розгляд його справи про запобіжний захід.

На виборах до парламенту 28 жовтня представник Об'єднаної опозиції Віктор Романюк переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (ПР) із відривом майже у 10 тисяч голосів. Але ЦВК не визнала результатів виборів, тому там мають відбутися повторні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування