Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина сказала, за яких умов відповість Януковичу "так"

Четвер, 7 березня 2013, 22:49

Німеччина наполягає, що верховенство права і дотримання прав людини є головними передумовами для укладення Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", про це у четвер сказав статс-міністр закордонних справ Німеччини Міхаель Георг Лінк, виступаючи в Берліні з нагоди 100-річчя Німецького товариства Східної Європи.

"Восени цього року у Вільнюсі відбудеться саміт з поглиблення Східного партнерства. Ми хочемо просуватися вперед, щоб наші пропозиції сприймалися позитивно", - сказав Лінк.

"Ми ведемо діалог з Україною, в ньому є світлі й темні сторони. Верховенство права та дотримання прав людини є показником здатності України до зближення з Євросоюзом", - додав статс-міністр.

Після заходу він сказав у розмові з кореспондентом "Української правди", що МЗС Німеччини "добре поінформоване" про останні події навколо Сергія Власенка.

"Підписання Угоди про асоціацію з Україною залежить від виконання критеріїв, оголошених нещодавно на саміті в Брюсселі. Більше додати до цього я нічого не можу", - сказав Лінк.

Як відомо, на саміті в Брюсселі Євросоюз закликав Україну продемонструвати відчутний прогрес у вирішенні питань вибіркового правосуддя, прозорості виборів та впровадження реформ Порядку денного асоціації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...