Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" і опозиція провалили співробітництво з ЄС, рішення за Рибаком

Четвер, 4 квітня 2013, 09:18

Комітет з питань євроінтеграції так і не зміг сформувати комітет парламентського співробітництва Україна-ЄС, рішення буде ухвалювати одноосібно спікер Володимир Рибак.

Про це пише газета "Коммерсант-Украина".

"Спікер Володимир Рибак має намір прийняти рішення уже в четвер, така домовленість із ним досягнута. Мені залишається проінформувати його, що сьогодні ми знову ні про що не домовилися",- пояснив голова комітету Григорій Немиря.

Конфлікт, пов'язаний з формуванням КПС, триває з початку січня. Партія регіонів  і опозиція не поділили квоти. "Регіонали" заявили про незаконність надання місця позафракційному Віктору Балозі й зажадали збільшити їх квоту до восьми людей.

На засіданні в четвер було запропоновано замінити в складі КПС Віктора Балогу на Петра Порошенка.

Той подав підписи більше 20 позафракційних депутатів про висування його кандидатури. "Я збирав ці голоси для Балоги, але він своєю рукою написав, що просить передати квоту Петру Порошенку, тобто мені", - сказав він.

"У позафракційних немає права висувати представників у КПС", - відразу заперечила секретар комітету "регіоналка" Олена Нетецька.

"Нам Компартія передала надлишок квоти — 15 сотих, якщо додати її до нашої квоти, її необхідно буде округляти до восьми людей",- заявила регіоналка Бережна.

"Ви хочете за допомогою 0,15 забрати нашу квоту в 0,96? Якого чорта? Це не ваше місце в КПС! Хочете передавати — передавайте своє!", - емоційно відреагував Порошенко.

Коли тривалість засідання перевалила за три години, депутати визнали, що компроміс не буде знайдений.

"Давайте зафіксуємо, що комітет нездатний прийняти рішення",- запропонувала Юлія Льовочкіна (ПР).

У підсумку Немиря поставив на голосування питання про перегляд складу КПС, а депутати від ПР у знак протесту вийшли із залу, зірвавши кворум. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування