Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові мітинг 50 "лівих" стерегли 500 міліціонерів

Середа, 1 травня 2013, 14:29

Першотравневий мітинг "лівих" сил біля Монумента Слави у Львові, учасниками якого були близько 50 осіб, охороняли 500 міліціонерів.

Про це 1 травня сказав журналістам начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк, повідомляє ZIK.

На запитання, чому така велика кількість міліціонерів і чи очікували провокацій, Рудяк відповів: "Ми охороняємо громадський порядок, ми не очікуємо провокацій, але були готові до будь-якого розвитку подій".

Мітинг комуністів у Львові. Фото Романа Балука, ZIK
Мітинг комуністів у Львові. Фото Романа Балука, ZIK

Він також зазначив, що в міліції з 29 квітня діє оперативний штаб, який відслідковує всі події на території Львівської області.

Мітинг комуністів у Львові
Першотравневий мітинг комуністів у Львові

Коментуючи рішення Львівської обласної та міської ради щодо обмеження використання червоних прапорів, начальник міліції Львівщини сказав:

"Скажіть мені, будь ласка, ми живемо в якій державі?! Ми живемо в унітарній державі, маємо Конституцію держави Україна. Якщо депутати тої чи іншої ради хочуть підмінити закон, я цього не можу зрозуміти. Прокуратура внесла протест. Будуть судові рішення".

За даними ZIK, мітинг у Львові відбувся без жодних інцидентів. На нього прийшли представники КПУ, ПСПУ Наталії Вітренко, Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України", ветеранських організацій з партійною символікою та лозунгами: "Першотравень-2013. Геть капіталізм! Влада – трудящим!", "Ні торгівлі землею!", "Хай живе 1 травня – День міжнародної солідарності трудящих!".

Оратори засудили "наступ олігархів на права трудящих", нові житловий та трудовий кодекси, закон про продаж землі та зачитали звернення лідера КПУ Петра Симоненка до Генпрокурора щодо ухвал Львівської та Івано-Франківської міських рад про заборону використання окупаційної символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова та Івано-Франківська.

Секретар Львівської міської організації ПСПУ Олександр Покровський заявив: "Дивіться, є червоні прапори і завжди будуть у Львові! Якраз 68 років тому 1-2 травня червоний прапор Перемоги був піднятий над Берліном! Червоний прапор запанує у всьому світі!. Він і зараз панує у всіх країнах, у тому числі теперішніх буржуазних!".

"Нам не потрібні мільярдери "ахметови" і "тігіпки", які повитягали гроші з наших кишень. Ми повинні передати всю владу в руки трудящих", - сказав Покровський.

"Представники "Свободи" переписали наші лозунги щодо боротьби за права трудящих. Але у них одне бажання – замінити олігархів не титульної нації на олігархів титульної нації. Однак, для простих людей це не має значення", - заявив один із комуністів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування